Ritning
Tryck för att förstora bilden

En kortpassning intill den stora arenan ligger nya Lisebergshallen, som kan beskrivas som Scandinaviums smarta lillebror som tar hand om evenemang på nivån under storebror – och när de riktigt stora evenemangen väljer Göteborg kan storebror och lillebror hjälpas åt.

Gemensamt för de nya arenorna är att de ska vara så flexibla som möjligt för att kunna ta emot alla typer av evenemang. Den nya Lisebergshallen ska kunna användas till såväl elitidrott som nöjes- och kulturevenemang och till viss del breddidrott. Exempelvis ska läktarna i Lisebergshallen vara skjutbara och kan vid behov trollas bort på mycket kort tid. Den tänkta kapaciteten för den nya Lisebergshallen är 3000-4000 besökare vilket är en ökning från dagens arena.

För att också kunna åstadkomma liv och rörelse i området även när det inte är evenemang utvecklas ett helhetskoncept där de båda arenorna kompletteras med stödjande bebyggelse i form av uppvärmnings-/sporthallar, restauranger caféer etc. Dessa anläggningar kommer vara naturliga mötesplatser och bidra till att evenemangsområdet får mer av vardagsliv och aktiviteter mellan evenemangen. 

En våning över den nya Lisebergshallen ligger därför tre nya multisportplaner för breddidrotter som innebandy, basket och handboll. Likt kameleonten kan även dessa byta skepnad, till exempel om en stor kongress behöver utrymme för ett specialarrangemang av något slag.