Helomvändning i arenafrågan – ingen vill ha nytt köpcentrum

Ett år har gått sedan överenskommelsen om nya arenor kollapsade. Nu kräver S och D att den tas upp på nytt. Ingen vill längre ha ett köpcentrum – och allt fler lockas av tanken på bostäder längs Mölndalsån. I januari 2016 väckte alliansen, som då var i opposition, frågan om att bygga nya arenor i Göteborg. Moderaternas dåvarande gruppledare Jonas Ransgård sa då att han hoppades att en ny arena som skulle ersätta Scandinavium var klar till jubileumsåret 2021. Nu är vi där, men några nya arenor finns inte på plats och politikerna tvingas börja om med nya förhandlingar. Arenaproblemet är minst lika relevant: en rapport som Got event presenterade i höstas visar att Scandinavium kommer att förlora omkring 25 procent av underhållningssegmentet om inget görs. Socialdemokraterna och Demokraterna föreslår att arbetet med att planera och bygga nya arenor återupptas – annars blir det svårt för besöksnäringen att komma tillbaka efter pandemin. Gruppledarna uttalar sina åsikter om frågan.

Artikel i Göteborgs Posten – digitalt 15 januari och tryckt 17 januari.