Göteborgs-Posten: Valhallabadet begränsar möjligheterna

Valhallabadet är elefanten i rummet i arenafrågan. Så länge badhuset står där det gör begränsas möjligheterna att utveckla området.

Frågan om hur Scandinavium, Valhalla sporthallar och Lisebergshallen ska ersättas handlar lika mycket om hur hela området kring dagens arenor och Valhalla IP ska utvecklas och se ut under lång tid framöver.

Ändå finns frågan om framtiden för Valhallabadet – beläget mitt i det aktuella området – inte med i utredningen. En utredning om ett framtida centralbad pågår parallellt, så arenautredningen tvingas tassa runt Valhallabadet utan att doppa fötterna i vattnet.

Valhallabadet är stadens mest besökta badanläggning och lockar en halv miljon besök varje år. Delar av inredningen anses värd att bevara – men badet är nedgången och fortsatt drift kostar stora belopp.

David Lega, kommunalråd (KD), menar att frågan om Valhallabadets framtid måste tas med i det här beslutet. Och för honom finns det bara ett alternativ: ett nytt bad, eftersom Valhalla inte håller måttet.

– Vi kan inte ens ha SM på Valhalla, för banorna är för smala. Göteborg kan inte ens få arrangera SM-veckan av den anledningen. Vi har haft kortbane-SM på dispens, men inte ens det kommer vi få i fortsättningen. Och EM och VM är uteslutet, säger han.

Detta är en sammanfattning av artikel i dagens Göteborgs-Posten. Artikel i sin helhet hittar du här.
(OBS du måste vara prenumerant för att läsa artikeln)