Göteborgs-Posten: Partierna i strid om var arenan ska ligga

Stadsledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen ska slå fast att de nya arenorna ska ligga norr om Valhallagatan. I skisserna i utredningen ligger de på rad längs Mölndalsån, där Valhalla IP ligger i dag.

– Ett bedrövligt förslag. Jag är förvånad att det kommer upp överhuvudtaget. Visst, vill man bara bygga en arena snabbt och enkelt, då tar man ju en yta som bara finns där. Men om man vill värna staden och stadens utveckling skulle man aldrig komma sig för att lägga den där, säger kommunalrådet Martin Wannholt (-).

David Lega, kommunalråd (KD), tillhör också kritikerna.

– Jag är rädd att det går lite för snabbt och att vi inte tar det bästa alternativet av en tidspress vi egentligen inte har. Vi har en möjlighet att göra någonting riktigt bra som ska hålla i 50-60 år. Då är två-tre år längre tid att få ihop det inte det allra viktigaste, säger han.

Jahja Zeqiraj (S) sitter inte i kommunstyrelsen, men som ordförande i fastighetsnämnden är han en tung röst i Socialdemokraternas interna diskussioner i arenafrågan. Han säger att stadsledningskontorets utredning är bra och genomarbetad – men att den hamnar fel på den kanske viktigaste punkten.

– Mot bättre vetande placerar man arenan på Valhalla IP. Det låser stadsutvecklingen och även intäktsmässigt låser man enorma värden, säger han.

Detta är en sammanfattning av artikel i dagens Göteborgs-Posten. Artikel i sin helhet hittar du här.
(OBS du måste vara prenumerant för att läsa artikeln)